Åk med tåg till flygplatsen

Det finns inget som vi svenskar längtar efter mer än att resa bort. Vare sig det är en semester här hemma eller i ett annat land, så planerar vi länge och längtar efter att åka bort.

Men ibland kan det vara lite struligt med hur man enklast kan ta sig till flygplasten när man ska resa iväg till ett annat land. Det som gör det extra svårt är ju också allt bagage som ska med. Om man inte har någon att vända sig till som kan köra en till flygplasten eller inte vill spendera pengar på taxi så finns det annat alternativ.

Man kan enkelt med hjälp av tåg ta sig till Arlanda flygplats, då slipper man allt strul med parkering, trafik och dyra avgifter.

Med Arlanda express kan du enkelt ta dig till flygplasten, det kostar inte så mycket och man får plats med all bagage utan problem. Dessutom slipper man känna sig stressad för att vara framme i tid eftersom man slipper trafik och annat strul som kan uppstå på vägen.

Tågen går med jämna mellanrum från Stockholm Centralstation och resan fram till Arlanda tar cirka 20minuter. Tåget stannar även vid varje terminal, vilket gör det enkelt att hitta rätt.

Biljetterna kan man köpa enkelt i automat vid stationen eller i en bemannad disk. På detta sätt kan man även enkelt ta sig ifrån Arlanda flygplats när det är dags att åka hem.

Flygbussarna, ännu ett alternativ

För den som har det svårt att ta sig till Stockholms centralstation och tycker att det är krångligt med att åka tåg så finns det ett annat alternativ, flygbussarna.

Arlanda buss är en perfekt lösning för den som inte vill eller kan ta tåget. Dessa bussar åker till Arlanda flygplats med några stopp på vägen, detta gör att det finns flera olika hållplatser att välja mellan när man ska ta bussen. Det finns hållplatser lite utspritt runtom i Stockholms området, vilket innebär att det här är ett enklare alternativ för den som bor nära än hållplats än att till exempel ta bilen eller tåget.

Bussen åker förbi alla terminaler och stannar precis utanför terminalen, det här gör det väldigt bekvämt för resenärerna. Det är ett väldigt bra alternativ som inte heller är så kostsamt.

På resan hem kan du enkelt hoppa på en buss igen och ta dig hem, tryggt och bekvämt.

Ett sista och väldigt populärt alternativ är också att ta bilen till en långtidsparkering och enkelt ta gratis bussarna därifrån till den terminal man ska till.

Det här är en bra utväg om man inte hinner med att åka med tåg eller buss och om man till exempel är en stor familj som åker.

Oavsett vilket alternativ vi väljer, så är egentligen det viktigaste att man får en trevlig resa!