Fördelar med att åka tåg

Det finns många fördelar med att åka tåg jämfört med att ta bilen, både när man åker på längre och på kortare resor. Den kanske främsta fördelen är en som framhålls av tågbolag såväl som politiker och miljöaktivister, nämligen att det är bättre för miljön. Tåg drivs ju av el, och släpper således inte ut några förorenande avgaser som bidrar till växthuseffekten eller till mängden skadliga partiklar i luften.

En annan stor fördel är att man inte behöver koncentrera sig på vägen eller på att köra när man åker tåg, vilket betyder att restiden frigörs till att syssla med annat. Man kan till exempel effektivisera sin restid genom att jobba, eller bara njuta av att kunna slappna av med en bra bok eller ta en välbehövd tupplur. Det sistnämnda kan vara särskilt välkommet om man pendlar till jobbet tidigt på morgonen.

En nackdel med att åka tåg jämfört med att åka bil är dock att man är betydligt mer begränsad när det gäller bagage. Ett alternativ för att få med sig så mycket bagage man vill och ändå njuta av fördelarna med att åka tåg är att skicka resten av sitt bagage med bud. Det behöver inte kosta så mycket om man anlitar Fraktus, där det enkelt går att ordna med billig frakt.