Tågmuseum för stora och små  

Under regniga helger eller höst- och sportlov är det inte alltid säker att man har tillräckligt mycket att göra för att underhålla sig själv eller sina barn. I Stockholm finns ett stort utbud av många olika museer och sevärdheter som är värda att besöka även för stockholmarna själva.

Retro steam train stands on the station before departure at spring evening time.

På Spårvägsmuseet i Stockholm kan stora som små, få lära sig om allt som har med lokaltrafiken att göra och går tillbaka i tid så långt som till när häst och vagn var det som gällde.

Tåg är för många barn ett riktigt spännande och roligt sätt att färdas på och genom att tillsammans med sin familj, eller varför inte skolklassen, få gå igenom alla olika typer av tåg och tågvagnar kan bli en riktigt rolig och lärorik upplevelse. Majoriteten av barn tycker om tåg eller tunnelbanor och skulle nog mer än gärna få veta hur det känns att stå i förarhytten och se det som chauffören ser.

Spårvägsmuseet ägs och drivs av Trafikförvaltningen och har mycket generösa öppettider. Oavsett höstlov eller inte har spårvägsmuseet öppet under alla vardagar fram till klockan 17.00 och helger fram till 16.00 med vissa undantag för röda dagar andra helgdagar.

Museet är inte enbart till för att visa upp saker från förr, utan är även ett sätt för barn och vuxna att få lära sig mer om landets historia och hur folk levde och färdades förut. Dagens samhälle är nästan grundat på teknik och elektroniska apparater och fordon så en häst och vagn kan bli ett väldigt intressant samtalsämne, eller något att vilja lära sig mer om.

photo-1473175561656-f4158e07e68bGenom att ta med sina barn på museum hjälper man barnet att utvecklas och lära, samtidigt som man kan ha en riktigt rolig stund tillsammans med sin familj eller vänner.

Stockholm erbjuder en mängd olika tågmuseum och för den som hellre föredrar andra typer av museer erbjuds även detta. Här finns både konstmuseer, historiska- och nordiska museer och förhoppningsvis hittar man något som passar alla. Att besöka ett museum är en fantastisk möjlighet att få utvecklas tillsammans, eller kanske till och med minnas tillbaka från när man själv var liten.